Доступність посилання

ТОП новини

У ЄБРР вважають тарифи на послуги ЖКГ заниженими


Директор Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні Андре Куусвек заявив у середу, що цей банк вважає нинішні тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні заниженими і закликає відмовитися від «субсидування всіх і кожного» через такі занижені тарифи.

Виступаючи на засіданні комітету економічних реформ при Президентові України, він наголосив, що в секторі ЖКГ, а також у газовій галузі слід натомість удосконалити механізми субсидій для населення і зосередитися на наданні адресної допомоги малозабезпеченим.

За його словами, тарифи на житлово-комунальні послуги мають відображати їхню реальну собівартість, бо без цього неможливий розвиток житлово-комунального господарства і газової галузі.

Із вимогами підвищити енерготарифи для населення до реального рівня виступає і Міжнародний валютний фонд – це є однією з його умов надання Україні чергових траншів позики, схваленої ще 2010 року. Того року Україна отримала два перші транші позики, але після цього МВФ заморозив надання цих коштів через те, що Україна не виконує низку своїх зобов’язань, зокрема, підвищити тарифів на газ і теплопостачання для населення.

Наприкінці місяця на чергові переговори до України має прибути технічна місія МВФ.
XS
SM
MD
LG