Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії: Развозжаєв прийшов із повинною


Слідчий комітет Росії підтвердив інформацію про арешт опозиціонера Леоніда Развозжаєва, який проходить у кримінальній справі про підготовку масових заворушень у Росії.

Як заявив офіційний представник відомства Володимир Маркін, 21 жовтня Развозжаєв, оголошений у федеральний розшук, сам звернувся до правоохоронців і повідомив про своє бажання підписати явку з повинною.

За словами Маркіна, активіст уже повідомив слідству про обставини підготовки ним, координатором «Лівого фронту» Сергієм Удальцовим та іншими особами протиправних дій на території Росії.

Сам Удальцов заявив, що звинувачення проти нього є безпідставними, а повідомлення про зізнання Развозжаєва є або «дезінформацією» або результатом тиску на нього, можливо, і тортур.

Раніше сьогодні, в тому числі з посиланням на Удальцова, з’явилася інформація про те, що Леоніда Развозжаєва, помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова, доправили до Москви з Києва, де його нібито викрали співробітники російських спецслужб, і заарештували на два місяці.

Кримінальну справу проти Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва і Развозжаєва порушили на підставі даних із фільму «Анатомія протесту-2», показаного російським прокремлівським телеканалом НТВ. Лебедєва вже заарештували на два місяці, з Удальцова взяли підписку про невиїзд.
XS
SM
MD
LG