Доступність посилання

ТОП новини

Українська режисерка зняла фільм про те, чому молодь не хоче емігрувати


Київ – Історію про те, чому люди емігрують і чому не хочуть емігрувати, на кінофестивалі «Молодість» розповідає українська режисерка Дар’я Оніщенко. До уваги гостей фестивалю – українсько-німецько-сербський фільм «Істальгія», створений за підтримки Держкіно. «Молодість» для дебютного фільму Оніщенко – уже другий фестиваль, режисерка щойно повернулась із Home of films, що проходить у німецькому місті Гоф.

Твоє хобі – бокс, а моє­ – самогон, пояснює своєму новому знайомому емігрантка Руслана. У Мюнхен вона приїхала з Києва, він ­– із Белграда, в обох – дорослі діти, які, однак, не поспішають приєднуватися до них за кордоном, хоча вдома живеться несолодко.

Стрічку про дім, любов і самотність представила на фестивалі українська режисерка Дар’я Оніщенко. За словами авторки, тема еміграції їй дійсно близька, оскільки сама Оніщенко мешкає в Німеччині близько семи років.

«Мені хотілось розповісти історію матері, яка дуже-дуже сильно скучила за сином, – зазначає режисерка. – Соціальний аспект у мене, говорячи про нинішній фільм або попередні роботи – короткометражки, залишається на задньому плані. Для мене головне – це стосунки між людьми, прості почуття, які знайомі кожному із нас».

  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG