Доступність посилання

ТОП новини

В Північній Кароліні афроамериканці голосують заздалегідь


Сувенірна продукція (шоколад) з обличчями фаворитів президентської кампанії
Сувенірна продукція (шоколад) з обличчями фаворитів президентської кампанії

До президентських виборів в США залишилося менше двох тижнів. Боротьба особливо напружено триває в кількох ключових штатах, один з яких – Північна Кароліна. І тут, як і в решті країни, чимало виборців не лише визначилися зі своїм голосом, а і проголосували. Популярність попереднього голосування відрізняє цю виборчу кампанію під попередніх. Один з тих, що вже віддав свій голос, – мешканець Північної Кароліни Вольтер Ґілмор.

Чотири роки тому висока явка серед чорношкірих американців допомогла Бараку Обамі з мінімальним відривом перемогти в Північній Кароліні. Цього разу попереду Мітт Ромні, але відрив так само залишається незначним. Північна Кароліна, як і решта країни, розділена практично навпіл.

Альма Адамс знає про важливість явки афро-американців для перемоги демократів з власного досвіду. Вона - депутат парламенту Північної Кароліни вже понад 18 років. Цього разу, каже вона, чимало афроамериканців вже проголосували.

«Для мене це свідчення того, що люди хочуть бути залучені. Вони розуміють важливість цих виборів», – наголошує депутат.

Адамс – популярний місцевий політик-демократ. Вона підтримує покращення освіти, створення нових робочих місць та збільшення мінімальної заробітної плати в штаті.

Республіканський кандидат Ольга Райт виборює в Альми Адамс її місце в місцевому парламенті. Вона – одна з небагатьох афроамериканців, які балотуються на виборні посади в штаті. Її політична платформа також включає популярні ідеї: покращення освіти та допомогу неблагополучним родинам.

Вона каже, що здобути підтримку демократів – нелегке завдання: «Я намагаюсь відділитися від міжпартійних баталій, які домінують в американській політиці. Люди не повинні сприймати мене лише як республіканку. Партія тут не головне!»

Виступаючи перед виборцями, Адамс говорить, що вона боротиметься проти бюджетних скорочень соціальних програм:

«В нас є лише два шляхи. Самим балотуватися і пробивати зміни через парламент. Або голосувати і таким чином контролювати виборних представників».

Адамс та інші кажуть, що за кого б свій голос не віддали афроамериканці, їхня активна участь у виборах вже є свідченням здорової громади.

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG