Доступність посилання

ТОП новини

Зумба – виникла випадково і полонила мільйони людей у світі


Коли у середині 90-их фітнес інструктор Бето у Колумбії забув принести на заняття традиційну музику, він дістав касетні записи своїх улюблених мелодій і почав імпровізувати. Так з’явилась танцювальна фітнес програма Зумба, якою на сьогодні займаються понад 14 мільйонів людей у світі. Особливої популярності Зумба набула у Сполучених Штатах, адже американці люблять випробовувати нові програми для підтримки фізичної форми. Cьогодні чи не в кожному американському місті можна знайти групи занять Зумбою. Це заняття нагадує справжню вечірку. Заразлива енергія інструктора передається всім присутнім.

Леонардо Лінс та Роберсон Маґалгейс мають спеціальну ліцензію викладачів зумби. Свій фітнес-центр «Чакабум» вони відкрили півтора роки тому і з того часу викладають зумбу шість днів на тиждень. Заняття, яке має в основі рухи латиноамериканського танцю, поєднує у собі і ритми мелодій з усього світу. Популярність його росте, сьогодні на кожне заняття приходить у середньому 200 людей. Лорейн Ґуденоу займається зумбою кожного дня.

«У перший рік занять я схудла на 20 кілограмів. Коли і пішла на обстеження до свого лікаря, він відмінив один з моїх препаратів від тиску та вдвічі зменшив дозу іншого. Так що очевидно, мій стан здоров’я також покращився», – вважає Лорейн.

Зумбу вигадав колумбійський фітнес-інструктор та привіз до США у 2001-му році. Головний офіс компанії знаходиться біля Маямі. Її представники кажуть, що у 150 країнах світу принаймні один раз на тиждень займаються 14 мільйонів людей.

Нещодавній з’їзд із зумби в Орландо став свідченням її зростаючої популярності. На чотириденну подію зібралось понад вісім тисяч фанатів зі всього світу.

Викладачі зумби часто беруть участь і в доброчинних проектах. Так, у столиці нещодавно відбувся флеш-моб, в якому взяли участь триста зумбістів, щоб допомогти зібрати кошти для групи молодих людей, хворих на СНІД.

Американський Коледж спортивної медицини визнає позитивний ефект зумби на здоров’я людини.

«Очевидно, зумба – чудове заняття для серцево-судинної системи, для підтримки м’язів. Однак, вона пропонує багато інших корисний речей. Людина, яка займається почуває себе краще психологічно, зумба дозволяє знизити рівень стресу та покращити обмін речовин», – каже лікар Памела Пік.

Лікар Пік додає, що здоров’я – це баланс правильного харчування, адекватного психологічного стану людини та гарної фізичної форми.

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG