Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині в окрузі, де програє регіонал, перераховують голоси


На 108-му одномандатному виборчому окрузі (місто Красний Луч та Перевальський район) призначили перерахунок голосів на 16 дільницях. Про це повідомив голова обласного відділення Комітету виборців України Олексій Свєтіков, передає кореспондент Радіо Свобода.

За словами Свєтікова, прийом протоколів окружна виборча комісія завершила ще вчора. Згідно з даними в протоколах, на 108-му окрузі перемагає з перевагою у дві тисячі голосів самовисуванець Валерій Мошенський, на другому місці – кандидат від Партії регіонів Юрій Терніков. Втім, члени окружної виборчої комісії вирішили перерахувати голоси. Процес затягнеться на довго, вважає Олексій Свєтіков і додає, що у судах перебуває 19 позовів, які стосуються проведення виборів у 108-му окрузі.

«Вони вчора завершили прийом протоколів, але призначили перерахунок голосів по 16 дільницях. Зранку вони цим займаються. Якщо б не було перерахунку, то дві тисячі голосів виграв би Мошенський», – сказав Олексій Свєтіков.

Раніше у прес-службі луганського обласного відділення КВУ повідомили, що під час виборів провели спостереження на 140 з 142 дільницях 108-го округу. Згідно зі спостереженнями КВУ, представник Партії регіонів Юрій Терніков виграв вибори у Перевальському районі, поступившись своєму суперникові в містах Артемівськ і Зоринськ. Проголосували за регіонала передусім спецдільниці. Так, у Вахрушевській виправній колонії за Юрія Тернікова віддали свої голоси 1146 виборців, а за Валерія Мошенського – 9. У Петровській виправній колонії, відповідно, 643 і 6.

Між тим, на більшості дільниць Красного Луча перевагу мав Валерій Мошенський.

Згідно з даними на сайті ЦВК, на Луганщині в 9 з 11 одномандатних виборчих округів перемогу здобули представники Партії регіонів. У двох округах обробка протоколів триває.

Більше про вибори-2012 читайте на Живому блозі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG