Доступність посилання

ТОП новини

Автор білборду з «бабусею і котом» набрав 3% голосів і не поспішає повертатись додому


Максим Голосний
Максим Голосний
Автор білборду з «бабусею і котом» Максим Голосний, який балотувався як самовисуванець на 30-му виборчому окрузі у Дніпродзержинську, за результатами виборів набрав 3 відсотки голосів. Про це Радіо Свобода повідомив сам Максим Голосний, який перебуває у розшуку і ще під час виборчої кампанії виїхав за межі міста.

За його даними, такий результат пояснюється тим, що «передвиборна кампанія велася «з підпілля» й на обмеженому бюджеті». Крім того, на думку кандидата, на окрузі відбувалися фальсифікації і «каруселі».

«У Донецькій та Дніпропетровській областях 100% мажоритарки виграла Партія регіонів. Без фальсифікацій це в принципі неможливо», – вважає кандидат. За його словами, частину фальшувань вдалось упередити завдяки присутності міжнародних спостерігачів.

Він також повідомив, що повертатись додому поки не збирається, адже кримінальна справа, яку він вважає політично мотивованою, не закрита. Він додав, що досі не має змоги ознайомитися з матеріалами справи, порушеної проти нього.

Білборд із зображенням літньої жінки з котом і написом «Взнала, що внук голосував за «регіони», переписала хату на кота» з’явився у Дніпродзержинську на Дніпропетровщині 10 серпня. Однак за кілька днів його заклеїли. Водночас замовника реклами Максима Голосного оголосили у розшук за підозрою у розтраті майна селищної ради. Сам Голосний заявляє, що справа надумана, адже майно сільради вартістю в 4,5 тисячі гривень нікуди не поділось: частина перебуває у нього на зберіганні, а частина була в опечатаному міліцією кабінеті голови селищної ради.

За даними окружної виборчої комісії № 30, на виборах у Дніпродзержинську переміг висуванець Партії регіонів Костянтин Гузенко (32,8% голосів), другим був Гліб Морохов від «Батьківщини» (15,4%).
XS
SM
MD
LG