Доступність посилання

ТОП новини

МВС заявило, що порушило справу через сутички з «Беркутом» на ОВК № 132 в Первомайську


Управління зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ України оприлюднило в четвер іще одну заяву з приводу сутичок навколо окружної виборчої комісії № 132 в Первомайську Миколаївської області зі спецпідрозділом міліції «Беркут», бійці якого брали участь у силовому вилученні протоколів за рішенням Адміністративного суду області, який постановив перерахувати їх у Миколаєві.

Як заявили в міністерстві, представники та прихильники різних політичних сил «не цуралися вдаватися до фізичної сили і чинити опір міліціонерам»: у беркутівців кидали камінням, порушники пустили на них сльозогінний газ та прискали з вогнегасників, «а також висловлювалися нецензурною лайкою на адресу правоохоронців». Через це серед правоохоронців, як заявили в МВС, уже є 12 потерпілих із колото-різаними ранами та отруєнням газом; станом на 18.30 ніхто, крім міліціонерів, до лікарні не звертався.

МВС також повідомило, що Первомайське міськуправління міліції вже порушено з цього приводу кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу про блокування транспортних комунікацій.

Раніше в п’ятницю в МВС уже наголошували, що дії працівників міліції щодо ОВК № 132 були законні.

Цього дня до приміщення окружної виборчої комісії № 132 в Первомайську ввірвалися бійці загону спецпризначення міліції «Беркут». «Бійці спецпідрозділу почали бити людей кийками, трощити меблі, скло. Забрали протоколи», – повідомив Радіо Свобода журналіст Олег Деренюга.

Активіст громадянського руху «Спільна справа» Сергій Тищенко повідомив Радіо Свобода, що представники виконавчої служби таким чином виносили прийняті ОВК протоколи. За словами Тищенка, бійці «Беркута» побили народного депутата Геннадія Москаля.

Це була вже не перша спроба винести протоколи з приміщення ОВК за допомоги бійців «Беркута». Після такої ж операції минулої ночі міліція теж наполягала на законності своїх дій, але тоді опозиціонерам вдалося повернути протоколи до окружкому, бо їх вилучили, за словами представників опозиції, без належного оформлення.

Більше про вибори читайте на Живому блозі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG