Доступність посилання

ТОП новини

Голова ЦВК запідозрив порушення і назвав мішану виборчу систему помилковою


Володимир Шаповал
Володимир Шаповал
Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал заявив у п’ятницю, що «є підстави підозрювати, що в проблемних виборчих округах були певні порушення», повідомила прес-служба ЦВК.

Коментуючи те, що дані з деяких округів, уже оприлюднені на сайті ЦВК, потім змінювалися, він наголосив, що на сайті розміщують ту інформацію, яка надходить від окружних виборчих комісій, і звернув увагу, що з таких фактів «випливає багато питань».

«І я не переконаний, що все це звичайні помилки», – сказав він на зустрічі з головою спостережної місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співпраці в Європі Одрі Ґловер.

Крім того, Шаповал заявив, що вважає помилковим проведення виборів за мішаною виборчою системою – частково за партійними списками, частково в мажоритарних округах. На його думку, переважна більшість виборчих проблем походить із цієї системи, яка, за його словами, є суперечливою за умов, які склалися в суспільстві.

Ґловер, зі свого боку, повідомила, що остаточний звіт БДІПЛ ОБСЄ про вибори буде оприлюднений через два місяці, інформує прес-служба ЦВК.

А Шаповал, у свою чергу, запевнив, що не сумнівається в об’єктивності цього звіту, і висловив сподівання, що Україна виконає рекомендації ОБСЄ.

Більше про вибори читайте на Живому блозі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG