Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську міліція хоче заборонити фанам «Металіста» відвідувати матчі


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Управління внутрішніх справ у Дніпропетровській області буде звертатись до Федерації футболу України та об’єднання професійних футбольних клубів України «Прем’єр-ліга» з проханням заборонити уболівальникам «Металіста» відвідувати матчі «Дніпро» – «Металіст» у Дніпропетровську, повідомив у понеділок заступник начальника головного управління МВС в області Володимир Седлецький.

За його даними, витрати на забезпечення громадського порядку під час матчу «Металіст» – «Дніпро», який відбувся в суботу в Дніпропетровську, склали близько 300 тисяч гривень. Як вважає міліціонер, недоцільно використовувати бюджетні кошти таким чином.

За словами правоохоронця, для охорони громадського порядку під час проведення футбольного матчу залучили понад 2 тисячі співробітників міліції, 110 патрульних, 300 беркутівців, 120 одиниць транспорту.

«Я вважаю, що такий футбол у Дніпропетровську не потрібний, тому ми буде виходити з відповідним клопотанням, щоб матчі за участю харківського «Металіста» проводилися тут без уболівальників команди гостей», – сказав він.

За даними футбольного клубу «Дніпро», після матчу 3 листопада на стадіоні «Дніпро-Арена» вболівальники зламали 89 сидінь. За інформацією з міліції, під час сутички між фанатами футбольних команд «Дніпро» і «Металіст» був травмований міліціонер.

Зокрема, після закінчення матчу група агресивно налаштованих уболівальників ФК «Дніпро» намагалася заблокувати виїзд зі стадіону «Дніпро-Арена» автобусів із харківськими вболівальниками.

За даними міліції, усього час проведення футбольного матчу «Дніпро» – «Металіст» були затримані через хуліганство 38 уболівальників обох команд. Вони отримали штраф і від 1 до 10 діб адмінарешту.
XS
SM
MD
LG