Доступність посилання

ТОП новини

Під парламентом мітингували проти вбивства тварин (ВІДЕО)


Акція проти вбивства тварин
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Захисники тварин протестували під Верховною Радою України проти ухвалення в другому читанні законопроекту, який дозволить відстрілювати тварин.

Організатор акції, президент громадської організації «Інститут сучасних проблем України» Тетяна Мательова зауважила, що термінологія законопроекту «дуже розпливчаста»: «Законопроект узаконює добування тварин-компаньйонів (собак і котів) приватними особами. Термін «добування», застосовуваний у законопроекті, є евфемізмом слова «вбивство».

Учасники протесту розповіли Радіо Свобода про масові отруєння безпритульних собак, які вже декілька місяців відбуваються у Києві. Вони заявляють, що деякі владні структури таємно винищують тварин, а тепер це ще й хочуть узаконити.

Депутат Олег Ляшко пообіцяв учасникам акції передати їхнє звернення до Верховної Ради.

У законопроекті № 9139, проти якого відбувся протест, насправді нічого не сказано про тварин-компаньйонів. Водночас він передбачає, що обласні держадміністрації чи відповідні органи Києва, Севастополя і Криму зможуть видавати дозволи на «добування вовків, лисиць, собак і котів бродячих, ворон сірих, сорок, граків».
XS
SM
MD
LG