Доступність посилання

ТОП новини

У Канаді видали англомовну «Хрестоматію Голодомору»


У Канадському університеті в Альберті видали книжку про Голодомор в Україні 1932-1933 років. До «Хрестоматії Голодомору» (The Holodomor Reader) увійшли численні архівні матеріали, які ніколи не видавались англійською мовою, повідомив Радіо Свобода Центр дослідження визвольного руху.

Збірка складається з шести розділів: наукові та правові оцінки геноциду; висновки суддів і резолюції; свідчення очевидців і спогади; свідчення очевидців, а це їхні листи і щоденники; документи СРСР, України, Англії, Німеччини, Італії та Польщі; літературні праці. До того ж книжка містить путівник для подальшого вивчення матеріалу і карту.

Авторами «Хрестоматії Голодомору» є професор політичних наук Ратгерського університету (США) Олександр Мотиль і заступник директора Канадського інституту українських наук Університету Альберти (Канада) Богдан Клід.

Ця книжка надає достатньо доказів, щоб визнавати Голодомор геноцидом, скоєний Сталіним та його підлеглими, наголошується у передмові.

За словами керівника Центру визвольного руху, історика Володимира В’ятровича, українські історики та юристи зробили неймовірну велику працю щодо пошуку матеріалів, що висвітлюють організацію та наслідки Голодомору, аналітична робота відтворює перебіг цієї трагедії,обґрунтовує оцінку Голодомору як геноциду.
XS
SM
MD
LG