Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську затримали двох учасників акції проти фальшування виборів


Акція опозиції в Дніпропетровську
Акція опозиції в Дніпропетровську
У Дніпропетровську міліція затримала двох учасників безстрокової акції протесту проти фальсифікації результатів виборів до Верховної Ради України, яку організувала об’єднана опозиція «Батьківщина».

Як повідомили Радіо Свобода активісти акції, для доправлення до суду правоохоронці затримали депутата Самарської районної ради Андрія Соколова, який є відповідальною особою за проведення акції, а також журналіста Віктора Орла, який брав участь у мітингу.

За інформацією правоохоронців, акція опозиції несанкціонована, адже організатори завчасно не попередили про її проведення міську раду. Міліція склала протокол про адміністративне правопорушення.

«В органах місцевого самоврядування повідомлення немає. Спочатку повідомляється до органів місцевого самоврядування, а потім – проводиться. У статті 39 Конституції України чітко написано: завчасно сповістити органи місцевого самоврядування», – заявив заступник начальника ГУ МВС України в області Володимир Седлецький.

Водночас, за словами організаторів, вони надсилали повідомлення про проведення мітингу до міськради поштою і мають квитанцію, яка це підтверджує. «Право на мирні зібрання передбачене Конституцією України», – заявили в обласній організації «Батьківщини».
XS
SM
MD
LG