Доступність посилання

ТОП новини

Екс-міністрові оборони Грузії висунули звинувачення


Бачо Ахалая
Бачо Ахалая
Головна прокуратура Грузії висунула звинувачення у зловживанні посадовими повноваженнями і незаконному позбавленні волі громадянина затриманому днями екс-міністрові оборони, а потім внутрішніх справ Бачо Ахалаї.

Звинувачення у зловживанні службовими повноваженнями висунуті також проти начальника Об’єднаного штабу збройних сил Ґіорґі Каландадзе і проти командира однієї з бригад Міноборони Зураба Шаматави. Про це повідомив адвокат Давіт Деканоїдзе, наголосивши, що всі троє затриманих не визнають своєї провини.

Звинувачення пов’язані зі справою про побиття шести військовослужбовців, з яких п’ятеро вже дали письмові свідчення.

З ім’ям Бачо (Бачани) Ахалаї, одного з близьких соратників президента Міхеїла Саакашвілі, пов’язують також випадки знущань над ув’язненими в тбіліській в’язниці, про які стало відомо у вересні.

Після оприлюднення відеозаписів тортур Ахалая пішов у відставку зі своєї останньої посади міністра внутрішніх справ. Її він обіймав два з половиною місяці, з кінця серпня цього року, а перед тим майже три роки був міністром оборони Грузії. До того, у 2005–8 роках, Бачо Ахалая очолював департамент пенітенціарної служби Міністерства юстиції.
XS
SM
MD
LG