Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США висловив Януковичу стурбованість через вибори


Віце-президент США Джо Байден
Віце-президент США Джо Байден
Віце-президент США Джо Байден висловив Президенту України Віктору Януковичу стурбованість з приводу парламентських виборів в Україні, повідомляє прес-служба Білого дому.

У телефонній розмові Байден попросив Януковича забезпечити справедливе і прозоре завершення виборчого процесу. Також віце-президент США закликав Україну підтвердити прихильність до демократії і припинити вибіркове переслідування політичних опонентів.

Віце-президент США Джо Байден телефонував Януковичу, щоб подякувати йому за привітання з нагоди переобрання президента США Барака Обами на другий термін.

Зі свого боку, Президент України запевнив віце-президента США, що влада України робить усе для забезпечення завершення чесного та відкритого виборчого процесу, повідомили в прес-службі глави держави.

В українській опозиції та в країнах Заходу вважають, що парламентські вибори в Україні, особливо етап підрахунку голосів, були затьмарені численними порушеннями. Стурбованість українських партнерів викликає семирічне ув’язнення колишнього прем’єра Юлії Тимошенко за перевищення влади під час укладення газових контрактів з Росією, а також продовження її переслідування нібито за ухиляння від сплати податків і розкрадання.
XS
SM
MD
LG