Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі заявив, що Україна дозріває до співпраці з Заходом


Броніслав Коморовський, архівне фото
Броніслав Коморовський, архівне фото
Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив сьогодні, перебуваючи у Брюсселі, що Україна нині дозріває до зближення і співпраці з західним світом, повідомила прес-служба голови польської держави.

За цим повідомленням, він розповів журналістам, що в перебігу візиту до Брюсселя і своїх зустрічей там із головою Європейської ради Германом Ван Ромпеєм і прем’єр-міністром Бельгії Еліо Ді Рупо говорив і на тему України.

Коморовський, зокрема, вважає, що для того, щоб процес зближення України з ЄС закінчився успіхом, необхідні дії обох сторін: із однієї йдеться про діяльність задля ратифікації в окремих країнах-членах ЄС угоди про асоціацію України з Євросоюзом, із іншого ж необхідний паралельний процес в Україні виконання узгодженої «дорожньої карти» щодо здійснюваних реформ системи судочинства.

Як заявив президент Польщі, він пропонує спільно замислитися над тим, чи можливо прискорити ці два паралельні процеси, і має намір просувати цю ідею і в ЄС, і в Україні.

На думку Коморовського, для того, щоб такий сценарій можна було здійснити, необхідно працювати задля того, щоб такий проект прийняли і в ЄС, і в Україні, але також необхідно розраховувати на порозуміння владних сил і опозиції в Україні.
XS
SM
MD
LG