Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах утворили комітет захисту голосів виборців


У Черкасах члени трьох парламентських опозиційних політичних партій («Батьківщина», УДАР і «Свобода»), а також представники громадських організацій. і громадські активісти створили Революційний комітет захисту голосів виборців.

Комітет, за словами ініціаторів, створений з метою захисту голосів виборців, які під час парламентських виборів голосували за опозиційних кандидатів у 194-му і 197-му мажоритарних виборчих округах з центрами в Черкасах та Каневі.

У цих двох округах ЦВК не змогла встановити результати виборів.

Кандидат від ВО «Батьківщина» в 194-му окрузі Микола Булатецький повідомив, що комітет збиратиметься щосуботи в Черкасах. Він також розповів, що дуже складно було домовитися про оренду приміщення, оскільки всі йому відмовляли.

«Ми вважаємо, що потрібно проводити перевибори не по п'яти, а в усіх округах. Тільки так можна мирним шляхом змінити владу в країні», – сказав Булатецький.

Він також закликав присутніх вимагати відставки голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба та начальника Головного управління МВС України в Черкаській області Валерія Дернового, оскільки, на думку Булатецького, вони сприяли виборчим фальсифікаціям.
XS
SM
MD
LG