Доступність посилання

ТОП новини

Тризубівець отримав 3,5 роки умовно за підпал офісу Партії регіонів


Галицький районний суд в Івано-Франківській області виніс у понеділок вирок у 3,5 роки позбавлення волі з відтермінуванням на 2,5 роки членові ВО «Тризуб» Василеві Абраміву, якого визнали винним у підпалі офісу Партії регіонів у Галичі у грудні 2009 року, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

27-річний тризубівець не визнав себе винним у пошкодженні майна регіоналів. За його словами, «цю справу роздули при арешті тризубівців, бо її треба було на когось повісити», а Василь Абрамів, сам із Галицького району, заносив в офіс регіоналів газету «Бандерівець».

У своєму останньому слові Абрамів сказав, що «як і десятки років тому, так і сьогодні вороги української нації знищують нашу Батьківщину, вони осуджують і намагаються нейтралізувати людей, для яких Бог і Нація – понад усе».
«Надуманим» вважає звинувачення і адвокат підсудного Володимир Бандура. За його словами, вони подаватимуть апеляцію на вирок.

У грудні 2011 року Василя Абраміва вже засуджували в Запоріжжі – за спилювання голови погруддя Сталіна в тому місті. Тоді Жовтневий районний суд Запоріжжя засудив його до трьох років позбавлення волі з відтермінуванням на два роки та штрафу в 11 тисяч гривень. Участь у тій протестній акції Абрамів не заперечував.
XS
SM
MD
LG