Доступність посилання

ТОП новини

Судове засідання в справі ЄЕСУ вкотре перенесли (ФОТО)


Сьогоднішнє засідання суду
Сьогоднішнє засідання суду
У судовому засіданні у справі про зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) стосовно екс-прем’єра Юлії Тимошенко оголосили перерву до 10:00 18 грудня через відсутність обвинуваченої.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під час засідання суддя Костянтин Садовський оголосив, що Юлія Тимошенко подала клопотання про зупинення справи до повного її одужання.

Раніше з цим клопотанням виступали і захисники екс-прем’єра. У підсумку сьогоднішнього засідання суддя повідомив: «Клопотання про закриття кримінальної справи буде розглянуте у відповідній стадії судового процесу. Інші клопотання були розглянуті судом і стосувалися питань щодо можливості явки підсудної в суд».

Захисники, обґрунтовуючи клопотання про закриття справи до одужання Тимошенко, заявляли, що раніше суд брав до уваги клопотання прокурорів, які стосувалися судмедекспертизи і можливості проведення судових засідань за допомогою телезв’язку.

Водночас захисник екс-прем’єра Сергій Власенко заявив, що Тимошенко вимагає спростування інформації про те, що нинішній уряд не може розплатитися з пенсіонерами через нібито наявні борги за державними гарантіями корпорації ЄЕСУ перед Міноборони Росії. Суд не взяв до уваги це зауваження захисту.

Біля приміщення суду сьогодні тривав мітинг прихильників і противників Юлії Тимошенко. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на акцію зібралося кілька сотень людей.
Мітинг прихильників і противників Тимошенко під приміщенням суду
Мітинг прихильників і противників Тимошенко під приміщенням суду

Нинішнє засідання у справі ЄЕСУ вже 11-е, яке переноситься через відсутність Тимошенко.

Печерський районний суд Києва в жовтні минулого року засудив екс-прем’єра до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року, з травня цього року проходить курс лікування в одній із харківських лікарень.
XS
SM
MD
LG