Доступність посилання

ТОП новини

В Україні започаткували гарячу лінію проти гендерного насильства


Жіночий правозахисний центр «Ла Страда Україна» починає в неділю, у Міжнародний день боротьби проти насильства над жінками, експертні консультування на телефонних гарячих лініях.

Як повідомляли раніше в Центрі, протягом 25 листопада – 10 грудня за номерами 0 800 500 335/386 та 0 800 500 225 фахові консультації стосовно проблем торгівлі людьми, домашнього насильства, порушень прав дітей та гендерної дискримінації відкрито надаватимуть представники компетентних державних структур – Міністерства внутрішніх справ і Міністерства соціальної політики України. Також у ці дні на гарячі лінії завітають експерти з авторитетних партнерських громадських організацій.

У ці ж дні «Ла Страда Україна» проводитиме й інші заходи за програмою цьогорічної кампанії «16 днів проти гендерного насильства».

Нинішня неділя є Міжнародним днем боротьби проти насильства над жінками. Із цього приводу Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун нагадав, що у світі мільйони жінок і дівчат зазнають нападів, побиття, ґвалтувань, калічення і навіть убивств, що становить кричуще порушення їхніх прав людини. Керівник ООН закликав до дії, щоб «фундаментально змінити ту культуру дискримінації, яка дозволяє насильству тривати».

За даними ООН, нині 125 країн світу мають закони, що мають на меті карати за домашнє насильство, що значно більше, ніж іще десятиліття тому. Але загалом у світі до семи з кожних десяти жінок протягом свого життя зазнають фізичного або сексуального насильства, а 603 мільйони жінок живуть у країнах, де домашнє насильство і далі не є злочином.
XS
SM
MD
LG