Доступність посилання

ТОП новини

Чотири тисячі футбольних фанатів вимагали «свободу Павличенкам» (ВІДЕО, ФОТО)


Понад 4 тисячі футбольних фанатів пройшли в неділю колоною від парку Шевченка до Лук’янівського СІЗО в Києві, вимагаючи звільнити батька та сина Павличенків, засуджених за минулорічне вбивство судді.

Організатори акції кажуть, що рішення було неправомірним і тепер треба покарати суддів, які винесли вирок. Але вони закликали боротися за це лише законними методами.

Учасники акції скандували «Свободу чесним! Свободу Павличенкам!», «Один за всіх і всі за одного!», «Сьогодні Павличенки – завтра ти!».

Колону весь час супроводжували автобуси з бійцями спецпідрозділу «Беркут». Але сутичок із правоохоронцями не було.
І батько, і син Павличенки були причетні до руху вболівальників київського ФК «Динамо». Незгодні з засудженням родини фанати клубу розклеюють листівки з вимогою звільнити Павличенків у громадському транспорті та на стінах будинків. До боротьби за звільнення батька і сина долучилися фанати й інших футбольних клубів.

У жовтні Дмитра Павличенка (батька) засудили до довічного ув’язнення, а Сергія Павличенка (сина) до 13 років позбавлення волі, визнавши їх винними в убивстві судді Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова, яке сталося навесні минулого року. За повідомленнями, цей суддя раніше виніс рішення у справі про житло не на користь Павличенків.
XS
SM
MD
LG