Доступність посилання

ТОП новини

Обвинуваченим у вбивстві Оксани Макар можуть ухвалити м’який вирок – Катеринчук


Київ – Судовий процес у справі про вбивство Оксани Макар намагаються затягнути, щоб відвернути увагу від можливого м’якого вироку обвинуваченим. Про це заявив Радіо Свобода адвокат потерпілої сторони Микола Катеринчук. На його думку, відвернути увагу від суду намагаються і деякі ЗМІ. 27 листопада у Миколаєві очікується оголошення вердикту у цій справі. Процес тривав протягом півроку.

– Як Ви оцінюєте хід судового процес у справі про вбивство Оксани Макар?

Ми в принципі готові до того, що буде м’який вирок, навіть не той, що просить державне обвинувачення. І далі доведеться йти в апеляцію
Микола Катеринчук
– Сам процес відбувався достатньо об’єктивно. Але залишається питання: чому вирок не оголосили до завершення виборчої кампанії? Це відразу внесло певну нервовість у позицію представників потерпілої. Певна підозра з’явилася, що може бути м’який вирок. Чому вердикт не оголосили у минулий вівторок, як це планувалося, є загадкою для всіх нас. Нам здається, що зараз просто намагаються затягнути процес, готуючи суспільну думку. Тому що тут же ЗМІ почали активно обговорювати матір Оксани Макар, а не скоєний злочин і очікуваний вирок. Скоріше за все, це була медійна підготовка, щоб відвернути увагу від можливого вироку. Тому ми, в принципі, готові до того, що буде м’який вирок, навіть не той, що просить державне обвинувачення. І далі доведеться йти в апеляцію.

– Ви наполягаєте на тому, щоб усі троє обвинувачених були засуджені до довічного ув’язнення?

– Дійсно, ми вимагаємо, як представники потерпілої сторони, що провина трьох обвинувачених доведена державним обвинуваченням. Усі троє мають отримати довічне ув’язнення. Це наша позиція від самого початку.

Обгорілу Оксану Макар знайшли у березні цього року в Миколаєві. Як з'ясували пізніше, 18-річну дівчину зґвалтували і намагалися спалити живцем троє молодиків. Потерпіла згодом померла в опіковому центрі. Підсудними у справі є Максим Присяжнюк, Євген Краснощок і Артем Погосян. Обвинувачені спочатку зізналися у скоєнні злочину, але пізніше відмовилися від своїх свідчень.

  • Зображення 16x9

    Олександр Лащенко

    На Радіо Свобода – з березня 2005 року. До того працював три роки на Громадському радіо. Народився 1969 року в Києві. Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG