Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко: Путін хворий


Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про проблеми зі здоров'ям у Володимира Путіна, які раніше заперечувала прес-служба російського президента.

В інтерв'ю агентству Reuters, відповідаючи на запитання, чи грає він в хокей із Путіним, Олександр Лукашенко сказав: «Він говорить, ми ще не готові з твоєю командою грати. Хребет десь пошкодив він. У боротьбі. Боровся десь на килимі і пошкодив хребет. Тому відкладається наша зустріч. Я знаю цю його проблему. Він любить боротися. Боровся, боровся, підняв людину, кидав через себе, пошкодив хребет».

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відмовився коментувати ці слова керівника Білорусі. Раніше деякі західні спостерігачі припустили, що у Путіна проблеми зі здоров'ям, і саме цим пояснювали його відсутність на саміті в Пакистані та скасування запланованого візиту до Туреччини.

До того, як зустрітися 16 листопада з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, Володимир Путін скасував чи відклав 5 закордонних візитів. Він також відклав свою щорічну телевізійну передачу спілкування з росіянами і провів понад місяць у резиденції Ново-Огарьово під Москвою.

Кремлівські чиновники казали, що 60-річний Путін працює у «робочому режимі», хоча потерпає від болю в спині. Відеокадри також засвідчують, що російському лідеру подеколи було важко рухатися.

Деякі оглядачі почали порівнювати Росію з Кубою і Туркменистаном, де інформація про здоров’я лідерів тривалий час була під замком.

Російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що подібні дані повинні бути гласними. «У нас почалися розмови, звичні для авторитарних режимів. А що з босом? У нормальних державах це не є таємницею, це обговорюється», – зауважив політолог у коментарі Радіо Свобода.

Коли журналісти раніше запитували про стан здоров’я Путіна прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, то він казав, що «нічого серйозного», при цьому додаючи, що він – «не лікар».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG