Доступність посилання

ТОП новини

США не змінили політику щодо справи Луценка – посол


Джон Теффт, архівне фото
Джон Теффт, архівне фото
Політика американського уряду щодо справи Юрія Луценка залишиться незмінною, заявив у вівторок Радіо Свобода посол США в Україні Джон Теффт після зустрічі з колишнім міністром внутрішніх справ у Менській колонії, що відбулася в понеділок.

«Я збираюся відрапортувати нашому урядові про те, що потрібно припинити кримінальне переслідування, і ми вимагатимемо, щоб ці вимоги були задоволені. Уряд знає про це», – заявив Джон Теффт.

Дипломат вкотре наголосив, що Юрій Луценко і колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко є жертвами вибіркового правосуддя і мають бути негайно звільненими.

Разом із Джоном Теффтом до Менської колонії, де нині перебуває ув’язнений колишній міністр, приїхав у понеділок і голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський. Дипломатам дозволили спілкуватися з Луценком протягом трьох годин через скляну перегородку.

Під час зустрічі обговорювалися питання здоров’я Луценка, юридичний стан його справи, а також політична ситуація. Зокрема, Луценко висловив стурбованість щодо стану свого здоров’я та можливості виконати всі рекомендації лікарів.
XS
SM
MD
LG