Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття підрахувало кошти для завершення «повеневих» робіт


Зруйнований міст від повені 2008-го року
Зруйнований міст від повені 2008-го року
Ліквідація наслідків повені 2008 року на Прикарпатті не завершена – таким є один із висновків комплексної перевірки стану реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту з питань техногенної та пожежної безпеки в Івано-Франківській області. Комісію очолював перший заступник голови Державної інспекції техногенної безпеки України генерал-майор служби цивільного захисту Іван Кріса.

Під час підсумкової наради в обласній держадміністрації в середу повідомили, що не завершене будівництво і капітальний ремонт 29 об’єктів на дорогах загального користування, з них 19 мостів, 10 автодоріг та підпірних стінок. Кошторисна вартість цих робіт – 920 мільйонів гривень, обсяг незавершених робіт – 522,5 мільйонів гривень.

Окрім того, не завершені відновлювальні і ремонтні роботи на бюджетних установах, які зазнали шкоди під час повені. На проведення найнеобхідніших відновлювальних робіт у комунальних закладах необхідно 296 мільйонів гривень.

За словами голови обласної держадміністрації Михайла Вишиванюка, останнім часом здано в експлуатацію два великі мости – в Микуличині і Болехові.

В області сподіваються, що в Держбюджеті на наступний рік будуть закладені кошти на завершення «повеневих» робіт.

Пік повені 2008 року припав на 23 – 27 липня, вона вважається найбільшою в історії Західної України за останні 60 років. Загальні збитки від повені тоді оцінювалися на суму 3 – 4 мільярди гривень.

Окрім Західної України від повені потерпіли сусідні регіони Молдови, Румунії, Словаччини та Угорщини.
XS
SM
MD
LG