Доступність посилання

ТОП новини

Терміново змінювати паспорти на біометричні не потрібно – Держміграції


Документи громадян України, які були видані до набуття чинності законом, що передбачає запровадження біометричних паспортів, не обов’язково змінювати на нові. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила Діна Пімахова, директор Департаменту паспортної роботи і громадянства Державної міграційної служби.

«Закон передбачає, що документи, які були видані до набуття чинності законом, продовжують діяти. Ті документи, які мали термін дії, наприклад, паспорти для виїзду за кордон, діятимуть відповідно до закінчення цього терміну. Тому казати, що необхідно сьогодні громадянам, які мають паспорти громадян України, змінювати їх, – не можна. Проте вони будуть мати таку змогу», – заявила Діна Пімахова.

Крім того, директор Департаменту паспортної роботи і громадянства Державної міграційної служби повідомила, що при отриманні нових документів, які запроваджує закон, не потрібно буде йти фотографуватися у фотосалони і витрачати зайві кошти. Фотографування буде відбуватися безпосередньо в підрозділах Державної міграційної служби, наголосила представник Держміграції.

Наприкінці минулого місяця Президент Віктор Янукович підписав закон «Про Єдиний державний демографiчний реєстр і документи, що пiдтверджують громадянство України, посвiдчують особу чи її спецiальний статус», який передбачає запровадження електронних паспортiв для українцiв.
XS
SM
MD
LG