Доступність посилання

ТОП новини

Переговори НАТО і Росії зосередилися на Афганістані і ПРО


Сергій Лавров у НАТО, 4 грудня 2012 року
Сергій Лавров у НАТО, 4 грудня 2012 року
НАТО і Росія домовилися інтенсифікувати контакти між собою з наближенням дати виведення міжнародних військ із Афганістану 2014 року, заявив сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у Брюсселі після засідання Ради НАТО – Росія.

За словами Лаврова, його країна і Північноатлантичний союз мають спільні інтереси і схожі погляди на такі питання, як боротьба з тероризмом і контрабандою наркотиків, а Афганістан є джерелом обох цих проблем.

Крім того, повідомив російський міністр, у перебігу зустрічі обговорювали також питання створюваної нині в Європі нової системи протиракетної оборони НАТО. За його словами, важливо говорити про безпеку для всіх, а не про безпеку одних проти інших.

Росія виступає категорично проти планів цієї оборонної системи, заявляючи, що вона становить загрозу її національній безпеці, і погрожує вжити заходів у відповідь. У НАТО наголошують, що створювана система має на меті протистояти ймовірним ракетним нападам таких країн, як Іран чи Північна Корея, і за своїми технічними параметрами не здатна стати перепоною для російських ядерних ракет.
XS
SM
MD
LG