Доступність посилання

ТОП новини

Дорогий Янукович у корумпованій країні бідних людей (польські ЗМІ)


«Український президент витрачає більше, ніж польський», «Янукович витрачає набагато більше, ніж Коморовський», «Дорогий Янукович» – таким заголовками рясніють у середу польські ЗМІ. Мас-медіа Польщі коментують публікацію видання Forbes, за даними якого, рік утримання Віктора Януковича обходиться українському бюджетові в 635 мільйонів гривень. Це на третину більше, ніж сума, необхідна для утримання польського президента, наголошує «Польське радіо».

У контексті цієї теми «Польське радіо» нагадує, що національний валовий продукт України на особу в 2011 році становив 7200 доларів. А це, наголошує радіо, втричі менше, ніж аналогічний показник у Польщі. Менший від українського національний валовий продукт на душу населення у Європі мають тільки Косово та Молдова, підсумовує «Польське радіо».

У непривабливому світлі постає Україна в контексті теми про корупцію у світі, якій присвячена низка матеріалів польських ЗМІ. Економічний портал газети Rzeczpospolita аналізує звіт міжнародної організації Transparency International про рівень сприйняття корупції у державних установах різних країн світу. Польська стаття на цю тему розпочинається й завершується згадкою про Україну. Rzeczpospolita констатує факт, що саме українська держава – найбільш корумпована у Європі. Аналізуючи рейтинг корумпованості 176 країн, видання зазначає, що найменш корумпована серед них Данія. Польща у списку найменш корумпованих держав – на 41-му місці. Натомість Україна – аж на 144-му.

Української тематики не бракує у сьогоднішніх польських ЗМІ, що пишуть про спортивні події. Засоби масової інформації Польщі уважно стежать за розвитком скандалу навколо поєдинку польського та українського боксерів – Маріуша Ваха й Володимира Кличка, який відбувся 10 листопада в Гамбурзі. Кілька днів тому до Польщі з Німеччини надійшла інформація, що Вах, який бився з Кличком, був під дією анаболічних стероїдів. Мовляв, саме тому поляк витримав аж 12 поєдинків, під час яких отримав майже 400 важких ударів. Сьогодні у розмові з газетою Super Express польський боксер відкинув такі звинувачення.

Маріуш Вах твердить, що його цькують, бо начебто під час бою в Гамбурзі він показав, що Кличко вже не має таких сталевих кулаків, як колись.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG