Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Українi треба приєднатися до деяких положень Митного союзу


Віктор Янукович і Володимир Путін під час зустрічі в Ашгабаті
Віктор Янукович і Володимир Путін під час зустрічі в Ашгабаті
Україна має приєднатися до деяких положень Митного союзу, iнакше вона багато втратить в економiчному планi. Про це заявив Президент України Вiктор Янукович сьогодні в Ашгабаті.

За словами глави держави, тему взаємодiї України з Митним союзом вiн обговорив iз росiйським колегою Володимиром Путiним у рамках самiту глав держав-членiв СНД.

«Ми добре розумiємо: якщо ми не знайдемо iнструменту спiвпрацi з Митним союзом, ми можемо багато втратити, що сьогоднi неприпустимо для економiки України. I ось про це йшлося, йшлося про те, що нашi пропозицiї, якi ми обговорюємо вже кiлька рокiв поспiль, вони зводяться до того, що нам треба приєднуватися до деяких положень Митного союзу, до тих правил, якi є в Митного союзу, i ми з ними маємо рахуватися», – заявив Янукович.

За словами українського Президента, це питання не полiтичне, а «питання виживання».

Крім того, як заявив Янукович, не лише економічні інтереси України постраждають, якщо вона не рахуватиметься з деякими положеннями Митного союзу, але і це об’єднання також постраждає від відсутності України.

«Товарообiг України з Митним союзом перевищує 60 мільярдів доларів, i замислитися над цим i знайти рiшення ми зобов’язанi», – сказав глава держави.

Раніше прем’єр Микола Азаров заявляв, що Росія обумовлює зниження ціни на газ для України її вступом до Митного союзу.
XS
SM
MD
LG