Доступність посилання

ТОП новини

«Ґрінпіс» закликає ЄБРР не фінансувати українські ядерні реактори (ФОТО)


Європейські активісти «Ґрінпіс» спільно з представниками українських екологічних організацій влаштували акцію протесту під стінами будівлі Європейського банку реконструкції і розвитку в Києві.

Вдягнені у респіратори і костюми, вони піднялися на стіни приміщення банку і сусіднього житлового будинку, щоб вивісити плакати зі своїми вимогами, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Природозахисники наполягають на тому, щоб ЄБРР припинив фінансувати ядерну енергетику в Україні, зокрема модернізацію старих українських реакторів.

«Ми сподіваємось, що керівництво ЄБРР не допустить посилення ядерної загрози під виглядом модернізації енергоблоків. Країна, над якою нависає тінь Чорнобильської трагедії, не зможе пережити ще одну катастрофу. Мені здається, що після цього і після «Фукусіми» всі повинні бути проти ядерної енергетики», – каже австрійська активістка «Ґрінпіс» Юта Матишек.

Раніше планувалося, що український «Енергоатом» отримає від ЄБРР кредит у розмірі 300 мільйонів євро на реалізацію Комплексної програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС України.
XS
SM
MD
LG