Доступність посилання

ТОП новини

Чоловік Тимошенко привітав анулювання візи Кузьміна до США і закликав анулювати й іншим


Чоловік колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр Тимошенко висловив сьогодні сподівання, що «анулювання візи і заборона на в’їзд до США для першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна стане першим кроком до повномасштабних дій країн Заходу щодо санкцій відносно осіб, які вчинили в Україні політичний терор та репресії».

Олександр Тимошенко, який має притулок у Чехії як голова ради міжнародної громадської організації «Батьківщина», передав Радіо Свобода текст свого звернення до президента США Барака Обами і лідерів країн світу після того, як сьогодні Генеральна прокуратура опублікувала листа до американського керівника від першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна з приводу того, що йому анулювали його багаторазову візу до США.

Олександр Тимошенко закликав анулювати візи і заборонити в’їзд до країн Заходу понад 50 особам, яких українська опозиція вважає причетними до організації політичних репресій і прізвища яких передала урядам цих країн, – у першу чергу Президентові Віктору Януковичу, Генеральному прокуророві Віктору Пшонці, першому віце-прем’єрові Валерію Хорошковському й іншим.

На його думку, це «треба було зробити давно, а не спостерігати прогресування шизофренії режиму Януковича з надією, що вона перейде з активної фази в фазу «рецесії». «На превеликий жаль, цього не сталося, зате Україна опинилася перед прірвою економічної рецесії, повного зубожіння народу та політичного банкрутства», – мовиться в листі Тимошенка.

Генпрокуратура оприлюднила сьогодні на своєму сайті листа Рената Кузьміна до президента США про те, що 19 жовтня 2012 року американський посол в Україні Джон Теффт повідомив про анулювання його багаторазової п’ятирічної візи до США без пояснення причин. Крім того, перший заступник Генпрокурора заявив, що його збиралися арештувати у США. Він пов’язує це з розслідуванням справи про вбивство 1996 року підприємця і депутата Євгена Щербаня, у причетності до якого Генпрокуратура нині звинувачує Юлію Тимошенко, а також іще одного колишнього Прем’єр-міністра Павла Лазаренка, який нині перебуває під вартою у США.
XS
SM
MD
LG