Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко пообіцяв довести, що візу до США Кузьміну скасували незаконно


Позбавлення першого заступника Генерального прокурора Рената Кузьміна американської візи – це провокація, заявив сьогодні Радіо Свобода колишній майор Держохорони Микола Мельниченко. За його словами, ця акція може бути інспірована одним з українських олігархів заради помсти Кузьміну.

«Стосовно Кузьміна було застосовано провокацію. Незаконно і упереджено йому скасували візу. Я все зроблю до того, щоб довести, що Кузьміну незаконно скасували візу», – заявив Мельниченко.

Він додав, що, на його думку, США мали б заборонити в’їзд на свою територію колишньому Президентові Леоніду Кучмі, його зятеві Віктору Пінчукові та колишньому Голові Верховної Ради Володимирові Литвину.

Сьогодні Генпрокуратура оприлюднила на своєму сайті листа Рената Кузьміна до президента США Барака Обами про те, що у жовтні посол Сполучених Штатів в Україні повідомив його про анулювання багаторазової п’ятирічної візи до США. При цьому Кузьмін заявив, що причини цього йому не пояснили. Крім того, перший заступник Генпрокурора заявив, що його збиралися арештувати у США. Він пов’язує це з розслідуванням справи про вбивство 1996 року підприємця і депутата Євгена Щербаня, у причетності до якого Генпрокуратура нині звинувачує колишніх Прем’єр-міністрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка, який нині перебуває під вартою у США.

Чоловік Тимошенко Олександр висловив у відповідь сподівання, що анулювання візи до США для Рената Кузьміна стане «першим кроком до повномасштабних дій країн Заходу щодо санкцій відносно осіб, які вчинили в Україні політичний терор та репресії».
XS
SM
MD
LG