Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» не може позбавити Табалових депутатських мандатів – Магера


Опозиція не пускає Табалових до сесійної зали Ради
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Опозиція не пускає Табалових до сесійної зали Ради

«Батьківщина» не має юридичних підстав, щоб позбавити Олександра та Андрія Табалових депутатських мандатів. Про це повідомив Радіо Свобода заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

«Вона, за Конституцією, не має повноважень приймати подібне рішення. Їх можуть виключити із числа членів партії, але припинити повноваження народного депутата України – ні. Парламентар лише сам може відмовитися складати присягу і відтак не набуде повноважень народного депутата України, але це має бути рішення самого депутата», – наголосив Андрій Магера.

Проте заступник голови ЦВК додав, що Табалови можуть понести відповідальність лише в тому разі, якщо вони є членами партії і лише дисциплінарну.

Сьогодні опозиція не допустила депутатів Олександра та Андрія Табалових до участі у відкритті сесії Верховної Ради України сьомого скликання. Депутати Табалови намагалися пройти до сесійної зали, проте депутати фракції «Батьківщина» заблокували їх прямо у дверях і почали вигукувати: «Тушки, геть!». Олександр Табалов пройшов до Ради за списком Об’єднаної опозиції «Батьківщина» (№49), Андрій Табалов балотувався від «Батьківщини» в окрузі №99 у Кіровограді. Обидві кандидатури були креатурами Арсенія Яценюка.

11 грудня Об’єднана опозиція «Батьківщина» оприлюднила вимогу до Олександра та Андрія Табалових скласти їхні депутатські мандати. Такі вимоги пов’язані з тим, що ці два депутати не увійшли до складу фракції «Батьківщина» і порушили тим самим присягу кандидата у народні депутати, підписану ними 5 серпня цього року.
XS
SM
MD
LG