Доступність посилання

ТОП новини

США: Кузьміну анулювали візу, не відмовили


Ренат Кузьмін, архівне фото
Ренат Кузьмін, архівне фото
Сполучені Штати Америки підтвердили, що анулювали в’їзну візу першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна. Як заявила вчора на брифінгу у Вашингтоні речниця Державного департаменту США Вікторія Нуланд, візу саме скасували, а не відмовили у її видачі.

За її словами, США не коментують подібних питань, але після того, як сам Кузьмін повідомив про це, то можуть підтвердити інформацію.

Нуланд також заявила, що США не мають «чорного списку» українських урядовців, а кожен претендент на візу має відповідати вимогам американського законодавства. Вона додала, що візові санкції стосовно представників України можливі, але зараз не розглядаються.

Коментуючи відносини з Україною, Нуланд наголосила, що США за допомогою дипломатичного впливу намагаються змінити курс українського керівництва, а саме «зупинити політичні переслідування, відпустити колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко і краще захищати демократичну репутацію України».

У понеділок Генпрокуратура оприлюднила на своєму сайті листа Рената Кузьміна до президента США Барака Обами про те, що у жовтні посол Сполучених Штатів в Україні повідомив його про анулювання багаторазової п’ятирічної візи до США. При цьому Кузьмін заявив, що причини цього йому не пояснили. Того ж дня посол США у Києві Джон Теффт запевнив, що Кузьмін знає цю причину.
XS
SM
MD
LG