Доступність посилання

ТОП новини

Українець пройшов пішки від Запоріжжя до Києва на захист української мови


Голова Запорізького об'єднання «Просвіта» ім. Шевченка Олег Ткаченко пройшов пішки від Запоріжжя до Києва, щоб привернути увагу до питань української мови, культури та духовності в рамках акції «Січовій шлях Просвіти». За його словами, акція проводилася на підтримку розвитку української мови. Він стартував 9 листопада, у День української писемності та мови, із Запоріжжя, а завершив свій піший похід 10 грудня у Києві, де передав своє звернення до нового складу Верховної Ради через парламентську канцелярію.

«Я сподіваюся після того, як новий склад Ради вирішить всі технічні питання, він зверне увагу на актуальні питань мови і культури», – сказав активіст.

За його словами, за місяць він пройшов пішки понад 60 населених пунктів Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської, Кіровоградської, Черкаської, Київської областей, здолавши майже 600 кілометрів.

«У дорогу з собою я взяв намет і спальник, але використовував не більше двох разів. В інших випадках ночував у однодумців. У кожному з населених пунктів проводив зустрічі з місцевими жителями і збирав підписи під своїм зверненням до Верховної Ради, де вимагаю скасувати ганебний мовний закон Ківалова-Колесніченка, а також ухвалення законодавчих актів для захисту національної культури і мови», – розповів Ткаченко.

Навесні наступного року активіст планує новий піший похід – козацькими зимівниками Донецької і Луганської областей. Акція матиме назву «Донбас – це Україна».
XS
SM
MD
LG