Доступність посилання

ТОП новини

Профспілка «ArcelorMittal Кривий Ріг» попросила Президента вирішити проблему скорочення працівників


Профспілкова організація Криворізького гірничо-металургійного комбінату «ArcelorMittal Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») звернулася до Президента з проханням вплинути на власника підприємства й вирішити проблему з масовими скороченнями працівників. Інформацію про це Радіо Свобода сьогодні підтвердили у профспілковій організації підприємства.

Як повідомили у профспілці, працівники підприємства поскаржились Президентові на порушення власником комбінату інвестиційних домовленостей і трудових умов.

За даними профспілки, з моменту повторного продажу підприємства кількість працівників зменшилась з 55 тисяч осіб до 30 тисяч, а до 2017 року чисельність працівників має скласти 12 тисяч.

«Через зменшення кількості працівників людям доводиться виходити на роботу у вихідні та святкові дні», – сказав Радіо Свобода один із членів профспілки, який попросив не називати його прізвища.

У середу керівник профспілки підприємства Юрій Бобченко зробив публічну заяву про те, що колектив готовий до страйку і, якщо проблема не буде розв’язана, вимагатиме повернення комбінату в державну власність.

Раніше керівництво «ArcelorMittal Кривий Ріг» оприлюднило офіційну заяву про те, що адміністрація діє «в правовому полі, не порушуючи норми праці для робітників і вимоги КЗпП України».

«Говорити про будь-які масштабні скорочення в даній ситуації абсолютно некоректно, оскільки на підприємстві з 38 тисяч 267 посад скороченню підлягатиме 446 посад, що складає 1%», – мовилось у заяві.
XS
SM
MD
LG