Доступність посилання

ТОП новини

Є докази і свідки підготовки мого арешту у США – Кузьмін


Ренат Кузьмін
Ренат Кузьмін
Заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявляє, що має докази підготовки проти нього провокацій у Сполучених Штатах.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, Кузьмін висловив упевненість, що окремі українські й американські громадяни розробили план перешкоджання пошукові винних у вбивстві депутата Євгена Щербаня.

«Слідча група Генпрокуратури має достатньо доказів, щоб я сьогодні мав стверджувати це. Ми маємо документальні підтвердження цих фактів, а крім того, слідчі допитали кількох осіб, причетних до підготовки провокації, зокрема й тих, які на той момент були у США і брали участь у тій роботі», – сказав Кузьмін, який раніше надіслав відкритого листа президентові США Бараку Обамі про перешкоджання розслідуванню справи Щербаня.

У своєму листі до Обами Кузьмін згадував про те, що про можливість арешту у США його нібито попередив майор Микола Мельниченко. У відповідь представники американського уряду повідомили, що Мельниченко не мав доступу до інформації про роботу правоохоронних органів і не є людиною, якій таку інформацію могли довірити.

Ренат Кузьмін запевнив, що справа про вбивство Євгена Щербаня буде розслідувана до кінця і що він має достатньо доказів про замовників убивства і тих, хто його профінансував.

Раніше він публічно заявляв про те, що має інформацію про причетність до цього вбивства екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. До сьогодні немає ні відповідного рішення суду про це, ані оприлюднених доказів.
XS
SM
MD
LG