Доступність посилання

ТОП новини

Кузьмін не вірить, що допити свідків у США знову дозволять


Кузьмін - про візу та справу Щербаня
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін, якому днями анулювали візу до США, не сподівається, що американський уряд дозволить йому допитувати тих свідків щодо вбивства депутата Євгена Щербаня, які перебувають у США. Про це він сказав, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

«Якщо виникне необхідність мені виїхати до Америки – я звернуся за новою візою, тим паче, що посол США в Україні Джон Теффт мені прямо про це сказав. Але зараз я такої необхідності не бачу. Враховуючи останні події, сподіватися на те, що ми зможемо допитати свідків Лазаренка і Кириченка у США ми не можемо. Щоб таке рішення було ухвалене – американська влада повинна детально перевірити факти, викладені мною (у листі до Барака Обами) і ухвалити рішення по суті», – сказав Кузьмін.

Посол США в Україні Джон Тефт напередодні запевнив журналістів, що скасування візи Кузьміну не має нічого спільного зі справами Щербаня і Тимошенко. Між тим, низка українських медіа оприлюднили думку своїх неофіційних джерел, що візу Кузьміну скасували через те, що вона була туристичною, і не передбачала права на проведення допитів у США. Ренат Кузьмін наголосив, що його віза була універсальною – і туристичною, і робочою.

До початку Кримінального переслідування Тимошенко Кузьмін вже проводив у США допити з дозволу американського уряду – він встиг допитати Павла Лазаренка у справі вбивства Щербаня.
XS
SM
MD
LG