Доступність посилання

ТОП новини

У Єнакієвому завищили явку на виборах міського голови?


Вибори в Єнакієві – кінець світла і журналісти зі «Світу єдиноборств»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:48 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Вибори в Єнакієві – кінець світла і журналісти зі «Світу єдиноборств»

Кандидат від Партії регіонів, Валерій Олійник, набрав трохи більше 90 відсотків голосів на позачергових виборах міського голови, які пройшли в неділю в Єнакієві на Донеччині, – такими є дані міськвиборчкому, оприлюднені у понеділок.

Опоненти та експерти стверджують, що явка виборців була завищена за допомогою вкидань. «Адже явка в 44 відсотки – це за такої погоди –17 градусів за Цельсієм?», – дивуються вони.

Суттєвих порушень на цих виборах не зафіксували, але на дільниці №8 журналістам відмовлялися надати дані щодо явки виборців протягом дня. Там двічі вимикали світло – ввечері до закриття дільниці і вже під час підрахунку голосів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, з 18:00 до 22:00 на дільниці з понад 2 тисячами виборців проголосувало не більше 10-ти осіб.

Денис Казанський, блогер та журналіст, вважає, що такої високої явки при такій погоді просто не могло бути. «На виборах мера Єнакієва регіоналу Олійнику намалювали 90% голосів. Такий результат не снився навіть Путіну і Лукашенку. Ну тепер-то зрозуміло, навіщо їм фальсифікації і вкидання. Навіть у 2010 році, коли були набагато більш сприятливі погодні умови, явка склала всього 39%», – каже він в коментарі Радіо Свобода.

Новообраний міський голова Єнакієва Валерій Олійник є лікарем за професією та певний час очолював міську лікарню.
XS
SM
MD
LG