Доступність посилання

ТОП новини

Шкіль виїхав до Чехії і може попросити там притулку – ЗМІ


Андрій Шкіль
Андрій Шкіль
Соратник лідера української опозиції Юлії Тимошенко Андрій Шкіль, який не потрапив до парламенту за списком «Батьківщини» і позбувся депутатської недоторканності, наразі перебуває в Чехії і не виключає, що попросить там політичного притулку.

«Все залежить від України. Якщо події розвиватимуться так, як вони розвиваються, то я не виключаю такої можливості», – сказав він виданню «Дзеркало тижня. Україна» (ZN.UA) у відповідь на запитання про політичний притулок.

При цьому Шкіль зауважив, що політичні переслідування стосовно нього ніколи не припинялися, а справу про події 9 березня 2001 року біля Адміністрації Президента під час акції «Україна без Кучми» досі не закрили.

Він також підтвердив, що в Україні заарештували частину його майна, проте повідомив, що йому не відомо, з чим це пов’язано. «Ніякою іншою діяльністю, окрім політичної, я ніколи не займався», – сказав Шкіль.

У 2011 році Чехія надала політичний притулок екс-міністрові економіки в уряді Тимошенко Богданові Данилишину, в січні 2012-го – чоловікові екс-прем’єра Олександрові Тимошенку.
XS
SM
MD
LG