Доступність посилання

ТОП новини

Київрада відмовилася розглядати питання Гостиного двору (ВІДЕО)


Київрада відмовилася внести до порядку денного свого сьогоднішнього засідання проект рішення про скасування ухвали від 20 вересня про передачу «Укрреставрації» земельної ділянки під реконструкцію будівлі Гостинного двору у торговельний центр з гостьовою стоянкою.

Проект рішення пропонував розглянути депутат від фракції УДАР Олексій Давиденко. За його словами, це є невідкладним і резонансним питанням.

Давиденко зазначив, що проект рішення зареєстрований ще вчора, однак, оскільки це питання є нагальним, попросив депутатський корпус підтримати його включення до порядку денного сьогоднішнього або наступного засідання Київради, щоб документ пройшов всі погодження в комісіях.

Секретар Київради Галина Герега зауважила, що поставить це питання на голосування, водночас вона ініціювала створення робочої групи і проведення круглого столу за участю представників міської влади, депутатів Київради і Верховної Ради, киян і представників ЗМІ з приводу реконструкції Гостинного двору.

Сьогодні перед Київрадою протестували противники реконструкції. Між ними і бійцями «Беркута» сталися сутички.

Напередодні захисники Гостинного двору заявили про побиття своїх активістів. За їхніми словами, вночі 19 грудня у Гостинний двір увірвалися невідомі і застосували сльозогінний газ і спецзасоби, щоб вигнати активістів.

У міліції заявили, що 8 активістів зайшли в приміщення, де «Укрреставрація» проводить ремонтні роботи і забарикадувалися там. Співробітники приватної охоронної фірми, яка надає послуги з охорони приміщення і майна в ньому, намагалися вивести цих активістів, заявили правоохоронці.

У вересні Київська міська рада передала «Укрреставрації» земельну ділянку під будинком Гостиного двору на Подолі для його реконструкції під торгово-офісний центр.

Із кінця травня на території Гостиного двору триває безстрокова акція протесту. Її учасники стверджують, що приватизація Гостиного двору є незаконною. Вони також вимагають повернення будівлі статусу пам’ятки архітектури, що могло б убезпечити її від забудови.
XS
SM
MD
LG