Доступність посилання

ТОП новини

Ромпей: Росія – стратегічний, незамінний партнер


Володимир Путін і Герман Ван Ромпей
Володимир Путін і Герман Ван Ромпей
Президент Європейської ради Герман Ван Ромпей назвав Росію стратегічним і незамінним партнером. Про це він сказав на початку саміту Росія-ЄС, який стартував сьогодні в Брюсселі.

«Євросоюз і Росія є справжніми стратегічними партнерами, тому що ми просто незамінні для безпеки, економічного розвитку і процвітання одне одного. Ми можемо багато чого досягти спільною роботою», – сказав Ромпей.

Зі свого боку, президент Росії Володимир Путін наголосив на важливості вільного спілкування між громадянами Росії і країн ЄС.

«Торговельний оборот між Росією і Євросоюзом – майже 400 мільярдів доларів. Відсутність вільного спілкування між людьми – стримувальний фактор у розвитку наших економічних відносин», – сказав Путін.

За планом, головною темою нинішніх переговорів мала стати енергетика. Крім того, на порядку денному мають бути питання торгівлі, а також переговори про можливий безвізовий в’їзд росіян до країн Євросоюзу.

Як очікують, лідери Росії та ЄС будуть сперечатися з приводу конфлікту в Сирії. Росія викликала невдоволення Заходу, ветувавши три резолюції Ради безпеки ООН, метою яких було змусити сирійського президента Башара Ассада покласти край насильству в країні.

Представники ЄС також можуть використати саміт для критики дій Кремля щодо політичної опозиції.
XS
SM
MD
LG