Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Індії мітингують через зґвалтування студентки


У Нью-Делі другий день поспіль триває акція протесту з вимогою покарання винних у груповому зґвалтуванні 23-річної студентки.

Трагедія сталася тиждень тому: шестеро п’яних чоловіків в автобусі побили і зґвалтували Джавахарлалу Неру. Опісля її та її хлопця викинули з автобуса, який у той момент рухався на великій швидкості. Нині дівчина перебуває у лікарні у важкому стані. У суботу вона дала свідчення у справі.

Всі шестеро ґвалтівників затримані. В уряді вже заявили, що державне обвинувачення наполягатиме на довічному ув’язненні для всіх обвинувачених.

Акція протесту, учасники якої – переважно студенти, розпочалася у Нью-Делі у суботу. Незабаром мітинг біля президентського палацу переріс у зіткнення з поліцією. Правоохоронці застосували до мітингувальників водомети та сльозогінний газ.

Сьогодні мітингувати у центрі індійської столиці офіційно заборонено, всіх протестувальників, які наближаються до урядового кварталу, затримують. У центрі Нью-Делі гуртуватися можна не більше, ніж по п’ятеро людей.
XS
SM
MD
LG