Доступність посилання

ТОП новини

Від обвинувачених у тероризмі вимагають майже півтора мільйона відшкодувань


Індустріальний суд Дніпропетровська, де слухають справу обвинувачених у тероризмі, розгляне 27 цивільних позовів на загальну суму 1,4 мільйона гривень до обвинувачених, повідомила в вівторок на засіданні суддя Вікторія Ігнатенко.

За її даними, позивачами у справі виступають фізичні і юридичні особи: і потерпілі від вибухів, і власники пошкоджених авто, і міська влада, яка вимагає відшкодувати збитки за понівечені вибухами трамвайні зупинки, і одна з торговельних мереж, де спрацювала вибухівка.

Позов на найбільшу суму подав Валерій Рудковський, який втратив руку внаслідок вибуху у Дніпропетровську. Чоловік вимагає виплатити йому 400 тисяч гривень як компенсацію моральних і матеріальних збитків.

Раніше юристи заявляли, що в Україні немає відповідного закону, який би регулював грошову допомогу потерпілим від терактів.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед обвинувачених дніпропетровський політолог Віктор Сукачов та його приятелі: Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також звинувачують у скоєнні ще семи терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG