Доступність посилання

ТОП новини

Акція непокори Тимошенко є незаконною – харківський прокурор


Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКЛ №5 (Харків), провела ніч у душовій кімнаті, повідомив заступник начальника управління Держпенітенціарної служби в Харківській області Андрій Лапінський. За його словами, весь вечір Тимошенко провела сидячи на підніжці ходунків, а вже пізньої години перейшла до душової кімнати. Він пояснив, що в душовій теж розташований тапчан, і Тимошенко туди принесли теплу ковдру.

Відповідаючи на запитання кореспондента Радіо Свобода, чи є в кімнатах гігієни (туалеті й душовій) камери відеоспостереження, Лапінський сказав, що їх там нема. Такі камери встановлені лише безпосередньо в медичній палаті та в коридорах.

За словами головного прокурора Харківської області Геннадія Тюрина, акція непокори Тимошенко є незаконною і протиправною.

«Органи прокуратури, так само, як і органи пенітенціарної служби зацікавлені у тому, щоб Юлія Володимирівна була здоровою. Задля цього приймаються усі методи, які дозволяє закон. Разом із тим, ми глибоко переконані, що акція непокори є капризом Юлії Володимирівни, який направлений на формування хибної громадської думки про те, що ніби-то мали місце порушення прав Юлії Володимирівни, це метод затягування судового процесу».

Вчора, 8 січня Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори та повідомила про це у відкритому листі до Віктора Януковича, оприлюдненому її захисником Сергієм Власенком.
XS
SM
MD
LG