Доступність посилання

ТОП новини

Система ЗНО себе не виправдала, треба повернутися до вступних іспитів – Калетнік


Система зовнішнього незалежного оцінювання себе не виправдала, і щоб остаточно не втратити якість освіти, українським вищим навчальним закладам потрібно повернутися до практики прийому вступних іспитів. Про це заявляє перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калетнік.

Він вважає, що система освіти, яка існувала раніше, була ефективнішою, «адже підготовка до вступних іспитів стимулювала молодь обирати і здобувати глибокі знання з конкретної професії замість того, щоб шукати в Інтернеті відповіді на цьогорічні тести і намагатись завчити їх напам’ять».

Калетнік вважає, що система ЗНО потребує корекції. За його словами, «лише 20 відсотків школярів підтримують існуючу систему ЗНО. У той час як 80 відсотків учнів виступають категорично проти тестування в нинішньому вигляді».

«У зв’язку з цим я, як перший заступник Голови Верховної Ради України, разом із народним депутатом від КПУ, секретарем Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки Олександром Зубчевським ініціюватиму обговорення цього питання із широким загалом: директорами шкіл, коледжів, керівниками університетів, щоб знайти оптимальне рішення, з урахуванням думки фахівців галузі освіти. А по завершенню обговорення згадане питання заслуговує на те, щоб стати темою парламентських слухань», – наголосив Калетнік.
XS
SM
MD
LG