Доступність посилання

ТОП новини

Кожара: Україна виконає рішення Страсбурзького суду за скаргою Тимошенко


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Міністр закордонних справ Леонід Кожара обіцяє, що Україна виконає рішення Європейського суду з прав людини за скаргою колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Про це він заявив сьогодні у Відні, де представив пріоритети українського головування в ОБСЄ.

«Україна багато разів демонструвала гнучкість. І що стосується колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, ми сподіваємося, що скоро всі юридичні процедури будуть завершені після того, як Європейський суд з прав людини схвалить своє рішення. І Україна, як член Ради Європи, виконає рішення Страсбурзького суду», – сказав міністр.

За словами Кожари, ніхто не щасливий від того, що Тимошенко і колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко позбавлені волі, додавши, що багато українців вважають їх винними у скоєнні злочинів.

Як заявив голова МЗС, в Україні розуміють, що питання ув’язнених колишніх урядовців буде актуальним у порядку денному відносин з ЄС. При цьому міністр додав, що Київ вважає, що порядок денний двосторонніх відносин є набагато ширшим.

Юлія Тимошенко звернулася до Європейського суду в серпні 2011 року. Суд провів публічні слухання у цій справі, однак рішення досі не виніс.

Юрій Луценко звернувся до Європейського суду з прав людини в січні 2011 року. Страсбурзький суд визнав порушення у справі Луценка і зобов’язав Україну виплатити екс-міністру 15 тисяч євро компенсації
XS
SM
MD
LG