Доступність посилання

ТОП новини

У Львові затримали 17-річного підозрюваного в жорстоких побиттях жінок


Львівські правоохоронці затримали у Львові 17-річного студента Дрогобицького коледжу, жителя Трускавця, якого підозрюють у жорстокому побитті й пограбуванні щонайменше п’ятьох жінок.

За даними правоохоронців, неповнолітній скоїв напади з 8 до 12 січня у Львові, переважно у центрі міста, з 5 до 6 ранку.

Вік постраждалих – від 22 до 80 років. Нападник забирав у них мобільні телефони, банківські картки і гроші. Один із випадків – біля музею «Арсенал» – побиття зафіксувала відеокамера.

Дві постраждалі 80 і 43 років, на яких напад був скоєний біля Свято-Покровського монастиря і на сусідній вулиці – в тяжкому стані перебувають у лікарні.

За словами начальника Львівського міського управління МВС Сергія Зюбаненка, нападник діяв дуже зухвало, бив жертву навіть після того, як пограбував її і дізнався пін-код картки.

Правоохоронці заявляють, що мають речові докази, що саме затриманий ними хлопець скоїв злочини. За даними міліції, він скористався картками жертв, деякі речі здав у ломбард.

За цими фактами відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 Кримінального Кодексу України (умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій). Відтак підозрюваний може бути позбавлений волі на вісім років.

Наразі правоохоронці не повідомляють про мотиви агресивної поведінки нападника, але Сергій Зюбаненко відкинув, що злочини біля монастиря він скоїв через релігійну нетерпимість.

Студент Дрогобицького коледжу походить із небідної родини з Трускавця. Його батьки займаються підприємництвом. Неповнолітній винаймав у Львові помешкання, часто відвідував нічні клуби. За припущенням, йому були потрібно гроші на розваги.
XS
SM
MD
LG