Доступність посилання

ТОП новини

Син Каддафі вперше постав перед судом у Лівії


Сейф-аль-Іслам аль-Каддафі в руках лівійських повстанців, фото після його захоплення, 19 листопада 2011 року
Сейф-аль-Іслам аль-Каддафі в руках лівійських повстанців, фото після його захоплення, 19 листопада 2011 року
Один із синів убитого лівійського диктатора Муаммара аль-Каддафі Сейф-аль-Іслам аль-Каддафі сьогодні постав перед кримінальним судом у місті Зінтані в Лівії вперше за понад рік від його затримання.

Як повідомили у прокуратурі, нинішнє слухання було пов’язане з його зустріччю з юристом Міжнародного кримінального суду минулого літа.

Тоді в Лівії на три тижні затримували цього юриста, австралійку Мелінду Тейлор, із її перекладачкою – їх звинуватили в тому, що під час побачення вони передавали Сейф-аль-Ісламові аль-Каддафі документи, які «становили загрозу національній безпеці» Лівії.

Міжнародний кримінальний суд хоче притягти Сейф-аль-Іслама аль-Каддафі до відповідальності за злочини проти людяності під час придушення масових опозиційних виступів позаминулого року. Але в Лівії відмовляються і заявляють, що самі судитимуть його за звинуваченнями в корупції, фінансових зловживаннях, убивствах і зґвалтуваннях. Міжнародний кримінальний суд висловлював занепокоєння, що Лівія може не надати Каддафі-молодшому справедливого розгляду його справи.

Сейф-аль-Іслам аль-Каддафі вважався найближчим до свого батька і найбільш політично активним серед синів лівійського диктатора і його найімовірнішим наступником. Його схопили повстанці проти влади Муаммара аль-Каддафі з Зінтана в листопаді позаминулого року й відтоді утримували під вартою в цьому місті.
XS
SM
MD
LG