Доступність посилання

ТОП новини

Кияни протестують проти будівництва на березі Дніпра (ВІДЕО)


Кияни проти забудови берега Дніпра
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Близько п’ятдесяти людей протестували проти будівництва, що ведеться на березі Дніпра на вулиці Микільсько-Слобідській у Києві. Під час акції протестувальники зламали ворота будівельного майданчика.

Акція організована з ініціативи ГО «Наша земля», за участі народних депутатів від фракції «Удар» Віктора Чумака і Наталії Новак. Народні депутати разом із протестувальниками вирушили до будівельного майданчика, де охорона відмовилася відкрити ворота. Обурені активісти зламали паркан і викликали слідчо-оперативну групу.

За словами координатора ГО «Наша земля» Ігоря Гурчика будівництво є вже третьою спробою привласнити єдине місце відпочинку місцевих мешканців. «За нашою інформацією, забудовники намагаються зробити те ж саме, що й у 2007 і 2010 роках. Це багатоповерхівки, які просто знищать Микільську Слобідку», – наголошує Ігор Гурчик.

Зі свого боку, Віктор Чумак запевняє місцевих, що взяв цю ділянку під власний контроль. «Ми не дамо тут будувати те, що закриє нам прохід до Дніпра і захарастить цей берег. Ми відправили запити до відповідних установ, щоб отримати всі необхідні документи щодо цієї забудови. Ми будемо чітко відслідковувати, як поведе себе влада», – стверджує Віктор Чумак.

За словами Наталії Новак, не було ніяких рішень з приводу зміни використання берегової ділянки Микільської Слобідки. «Київська міська рада поки що не ухвалювала рішення щодо зміни цільового призначення. Тому треба відстоювати ці земельні ділянки», – наголошує Наталія Новак.
XS
SM
MD
LG